icon1

CE ÎNSEAMNĂ ESCAPE ROOM/ CAMERĂ DE EVADARE?

Termenul de camere de evadare este adaptarea în limba română a conceptului de ”escape rooms” din străinătate, atât de apreciat de public deja de mulți ani. Este vorba despre o activitate în timp real și într-un decor la scară naturală. Sunt încăperi special amenajate pentru a funcționa ca activitate de echipă, în care se pun la încercare diverse abilități ale participanților.

PRIN CE ESTE DEOSEBIT ACEST TIP DE ACTIVITATE?

Partea cea mai distractivă este că te afli într-un scenariu imaginar, dar totul este real, cu obiecte cărora trebuie să le descoperi secretul și cu diverse informații-cheie pe care trebuie să le pui cap la cap și să le deslușești sensul, să rezolvi puzzle-uri și alte enigme într-un timp limitat. Îți vei pune la încercare o seamă de abilități, ca: atenția, simțul de observație, inteligența, comunicarea, logica, îndemânarea, spiritul de echipă ș.a.

icon2

CÂȚI PARTICIPANȚI SUNT NECESARI LA O CAMERĂ DE EVADARE?

Alegi camera de evadare dorită și te programezi împreună cu prietenii. Este util de știut că în doi participanți este mai dificil de rezolvat în timpul maxim alocat (60, 75 sau 90 de minute). Dacă sunteți mai mulți participanți, puteți descoperi mai multe secrete în același timp și veți avea mai multe idei de rezolvare. Într-o cameră pot intra maximum 5 sau 6 jucători, pentru că altfel riscați să vă incomodați unii pe alții.

Trebuie să ajungeți cu 10 minute înainte de ora programată, pentru a avea timp să vă faceți comozi, să vă facem instructajul și să ne puneți întrebări, în caz că aveți nelămuriri. Există o zonă specială în care puteți depune în siguranță obiectele personale, hainele groase sau bagajele, astfel încât acestea să nu vă incomodeze în timpul activității. Apoi intrați în cameră și rezolvați misterele atent pregătite.

icon3

CE TREBUIE SĂ FACEȚI?

Odată ce ați intrat în cameră, trebuie să căutați obiecte ce pot funcționa ca indicii, să identificați puzzle-urile, cheile, codurile și toate elementele semnificative. Unele vor fi vizibile încă de la intrarea în cameră, dar pe multe altele le veți descoperi pe rând, pe măsură ce rezolvați câte o enigmă. Orice poate fi un indiciu: un mesaj scris, o fotografie, un afiș, un buton, un obiect bizar sau cu aspect obișnuit. Folosește-ți simțul de observație și perspicacitatea împreună cu prietenii tăi, sfătuiți-vă, cooperați și veți rezolva misterul!

Fiecare cheie, cod, cifru sau alt tip de indiciu din camere poate fi folosit o singură dată. Nu vă străduiți să încercați să folosiți un obiect deja utilizat pentru a avansa, pentru că nu vă va mai fi de ajutor, iar timpul trece! Concentrați-vă pe zonele neelucidate și găsiți indiciile lipsă; ele sunt acolo și așteaptă să le descoperiți. Obiectele marcate cu “do not touch” și ”do not move” sunt cel mai probabil piese de decor, mobilier de bază sau piese mecanice și nu trebuie mutate sau demontate, însă pot conține indicii vizuale.

În unele camere, în funcție de tematică, există și un timer care vă arată cât timp mai aveți până la final.

icon4

BUTONUL DE AJUTOR

Dacă vă blocați la un anumit moment și nu vă dați seama ce trebuie să faceți mai departe, trebuie doar să acționați butonul sau clopoțelul de ajutor, iar noi vă vom oferi indiciul care să vă scoată din impas. Numărul de indicii este limitat și diferă în funcție de cameră și de mărimea echipei. Solicitarea ajutorului nu se poate face la intervale mai scurte de 10 minute.

CAMERE DE EVADARE ÎN ROMÂNĂ SAU ÎN ENGLEZĂ

La unele camere este necesar să știi limba engleză, nivel mediu. Am menționat în paginile descriptive care este limba în care poate fi parcursă fiecare cameră. La unele scenarii inspirate din filme sau seriale străine nu am fi putut păstra impresia de autenticitate dacă am fi folosit texte în limba română. Nu te teme dacă pierzi sensul unui mesaj din cameră: apasă pe butonul de ajutor și te vom scoate din impas!

 icon5

CARE ESTE GRADUL DE DIFICULTATE AL UNEI CAMERE DE EVADARE?

Din experiența noastră cu participanții care au trecut pragul LOCKEDup, fiecare cameră este mai ușoară sau mai dificilă, acest detaliu fiind specificat pe paginile dedicate. Ceea ce unora li se pare greu, alții rezolvă cu ușurință. Chiar și începătorii, au dovedit că pot să doboare recorduri, în timp ce se mai întâmplă ca unii participanți mai experimentați să se blocheze și să aibă nevoie de ajutor.

Gradul de dificultate al unei camere de evadare este cateodată (avem și aici excepții) invers proporțional cu numărul de participanți: dacă vrei să ai mai mult de furcă, vino cu un singur partener de echipă, iar dacă vrei să ai șanse maxime de succes, vino cu încă trei sau patru prieteni. Performanța voastră va crește și dacă veți ști să vă organizați și să vă coordonați eforturile. Cele mai multe activități de escape room vă provoacă spiritul de echipă.

icon6

CAMERELE PREZINTĂ SIGURANȚĂ 100% ȘI NU NECESITĂ ABILITĂȚI FIZICE

Niciun escape room de la LOCKEDup nu îți va solicita forța sau flexibilitatea fizică. Așadar, pentru a rezolva misterele, nu va trebui niciodată să te strecori pe sub vreun pat sau să muți un dulap ori altă piesă masivă de mobilier. Activitățile noastre și mecanismele care le declanșează sunt atent gândite să fie cât mai inteligente și amuzante, ușor de acționat, fără riscuri de accidentare.

Pentru micile situații de urgență: trebuie doar să apeși un buton

Dacă unul dintre participanți are nevoie la toaletă sau, din oricare alte motive, dorește să iasă mai devreme din cameră, este suficient să acționezi butonul de Ajutor și să spui organizatorului. Voi, ceilalți, vă puteți continua activitatea fără el. Captivitatea timp de 60, 75 sau 90 de minute este prilej de distracție și nu trebuie să reprezinte un inconvenient pentru nimeni.

icon7

CAMERELE DE EVADARE VĂ SOLICITĂ URMĂTOARELE ABILITĂȚI:

  • simț de observație;
  • atenție la detalii;
  • ingeniozitate/ inteligență;
  • memorie;
  • îndemânare;
  • inventivitate/ creativitate/ imaginație;
  • spirit de echipă.

icon8

ÎN CAMERELE DE EVADARE NU SUNT PERMISE FOTOGRAFIEREA SAU FILMAREA

Oricât de misterios ar fi decorul și oricât de spectaculoase ar fi obiectele camerelor, nimeni nu are voie să facă fotografii sau să filmeze înăuntru. Motivul este foarte simplu: trebuie să păstrăm cu grijă surprizele și să nu divulgăm secretele din escape rooms următorilor participanți. Ar fi ca și cum le-am dezvălui momente-cheie și chiar finalul unui film pe care încă nu au reușit să-l vadă.

icon9

CUM POȚI PRIMI FOTOGRAFII ȘI CUM POȚI INTRA ÎN LOCKED UP HALL OF FAME

Dacă la final dorești să te fotografiezi împreună cu echipa ta, avem un spațiu special în zona de recepție. Vă punem la dispoziție obiecte ce fac parte din tema iar fotografiile rămân la voi, astfel le puteți urca pe propriile pagini de socializare rapid.

Dacă mai ai nelămuriri sau dorești detalii suplimentare, scrie-ne la rezervări@lockedup.ro sau sună la 0731 701 013 și îți vom răspunde cu plăcere.

Ne rezervăm dreptul de a ne selecta clienţii.