TECH KID

Vă anunțăm cu bucurie că am dat startul unui proiect educativ pentru copii cu vârste între 10 și 14 ani. Prin deschiderea ușilor și ”secretelor” noastre considerăm că putem să fim un exemplu pozitiv de creativitate în care tehnologia este aplicată cu succes și ne dorim să punem o mică cărămidă la baza dezvoltării competențelor secolului XXI.

Așadar, LOCKEDup organizează ”Tech Kid” – un workshop de electronică aplicată în escape room pentru copii și adolescenți cu o metodă inovatoare, unde aceștia devin creatori de tehnologie, axându-se pe deprinderea de noțiuni practice într-un mod antrenant și distractiv, cu tehnici de învățare prin joacă, adaptate la nivelul și abilitățile fiecărui copil. Atelierul se adresează micilor entuziaști atrași de ideea de a învăța primele noțiuni de electronică și de a face cu mâna lor montaje electronice pe care să le vadă funcționând.

Nu suntem profesori, deși traineri autorizați ne putem numi, suntem facilitatori bazați pe propria expertiză, cu 7 ani în acest domeniu creativ și 21 de scenarii de escape rooms implementate cu succes. Îi lăsăm pe cei mici să descopere și să experimenteze, îndrumându-i în direcția corectă, punându-le la dispoziție toate cunoștințele și materialele necesare.
Atelierul creează cadrul propice dezvoltării de competențe esențiale spațiului social și al muncii în echipă, participanții fiind stimulați să se asculte și să se ajute unul pe altul, într-un mediu prietenos, în care își dezvoltă atât logica cât și creativitatea, în timp ce sunt încurajați să își exprime ideile.

  • Cum funcționează un circuit electronic, ce este un microcontroler și la ce se folosește?
  • Ce este un breadboard și cum se folosește? Scurta introducere în ce este un PCB.
  • Cum funcționează ledurile normale, cele RGB, cum le controlăm și cum se formează culorile?
  • Cum funcționează senzorii magnetici, optici, etc… dar încuietorile electromagnetice?
  • Cum functionează electronic jocurile de escape room, cum arată panoul lor de control și ce conține acesta?
    Toate aceste întrebări își vor afla răspunsul în cele 5 zile.

Participanții vor realiza în cadrul workshop-ului și un proiect practic, personal, pe care îl vor lua acasă și care le va aduce bucurie în fiecare seară, înainte de somn, de pe noptieră. Un obiect electronic, personalizat. Toate materialele pentru realizarea proiectului sunt incluse în costul workshop-ului.

SESIUNI ȘI PROGRAM

22-26 august

Ziua 1 – luni; interval orar 10:00 – 12:30
* Să ne cunoaștem puțin
* Introducere în componente electronice
* Jucăm un joc de escape room – demonstrații de tehnologii aplicate

Ziua 2 – marti; interval orar 10:00 – 12:30
* Jucăm al doilea joc de escape room – demonstrații de tehnologii aplicate
* Deschidem toate ușile secrete care fac jocurile noastre să funcționeze: cum arată/funcționează și ce conține un panou de control
* Sesiune de QA, răspundem la toate întrebările pe care le pot avea cei mici astfel încât să înțeleagă principiile de funcționare

Ziua 3 – miercuri; interval orar 10:00 – 12:30
* Jucăm un joc mobil de escape room
* Descoperim cum funcționează și cum este controlat un dispozitiv electronic mobil de la distanță
* Începem primul montaj electronic/proiectul practic

Ziua 4 – joi; interval orar 10:00 – 12:30
* Continuăm montajul electronic/proiectul practic

Ziua 5 – vineri; interval orar 10:00 – 12:30
* Finalizăm montajul electronic/proiectul practic
* Acordarea diplomelor de participare

Dacă timpul ne permite vom face și alte demonstrații de tehnologii aplicate în jocul pe care îl avem în lucru și pe care îl vom lansa la finalul acestui an

Apă plată și gustări de fructe/participant, incluse în tarif

ACTIVITATE ÎN LIMBA

• română

NUMĂR DE PARTICIPANȚI

  • minim 5 – maxim 8

VÂRSTA

• 10-14 ani

LOCALIZARE

Strada Matei Voievod nr. 124, sector 2.

NIVEL DE UNICITATE

Autom10of10

NIVEL DE DISTRACȚIE

Autom10of10

VALOAREA INFORMAȚIEI EDUCATIVE

Autom10of10

Info utile:

Recomandăm participarea la workshop cu laptop-ul personal.

Programul necesită prezența fizică, la sediu. Nu este un program care se poate muta în mediul online. Ne străduim ca în cele 2,5 ore petrecute zilnic, împreună, participanții să uite de activitățile de rutină, desfășurate zilnic acasă.

În situația în care copilul nu se poate prezenta la workshop și suntem anunțați, acesta va fi înscris la una din următoarele sesiuni de workshop disponibile sau schimbăm valoarea achitată în vouchere valorile care pot fi consumate la jocurile de escape room din portofoliul LOCKEDup. Efectuăm rambursarea sumei achitate doar în situația în care numărul minim de participanți nu este strâns, altfel, pregătirea pentru acest workshop necesită achiziția unor materiale în avans iar rambursarea nu se poate aplica.
Lipsa prezenței fără înștiințare duce la pierderea sumei achitate.

PREȚ: 200 lei/zi

Cost total 5 zile = 1000 lei

Pentru disponibilitate și plăți vă rugăm să ne scrieti la rezervari@lockedup.ro

Organizăm și sesiuni pentru grupuri private, la cerere, în funcție de disponibilitate, pentru un minim de 5 participanți, cu plata integrala în avans. Această variantă poate fi luată în considerare pentru beneficii corporate (recompensarea angajaților cu o sesiune privată, suportată integral/parțial de companie), Școala Altfel sau evenimente asociate în care grupul este format din colegi.

Cunoști sau ai în familie un “tech kid”? Fă-i o surpriza și înscrie-l la workshop! Ideile lui prind viață alături de noi!
Ai alte întrebări? Scrie-ne la rezervari@lockedup.ro și-ți vom răspunde cu plăcere.

EDU PROGRAM