Escape Rooms – Do’s & Don’ts

escape rooms bucuresti

Vrei să profiți la maximum de experiența escape rooms?

Ai auzit că sunt niște experiențe foarte tari dar încă ai întrebări?

Nu ești sigur la ce să te aștepți?

Îți este frică să nu faci ceva în neregulă?

Stai liniștit!

Tocmai am pregătit pentru tine un mini-ghid foarte util despre CE SĂ FACI și CE SĂ NU FACI în escape rooms!

Celebrele DO’s & DON’ts sunt aici:

 

  • Do… plan your grup

Recomandarea noastră este să-ți faci o echipă de 3-4 persoane. Este numărul ideal pentru o primă experiență reușită, astfel încât toată lumea să înțeleagă toate probele, să participe activ și să se distreze. Dacă echipa este de 2 persoane totul devine mai dificil, fiind destul de multe lucruri de făcut (recomandăm această variantă după 5-6 escape rooms jucate, când totul devine mult mai intuitiv) iar dacă echipa este prea numeroasă, peste 4 persoane, există riscul de a vă încurca unii pe ceilalți, posibil ca unii participanți să nu înțeleagă toate probele/efectele/rezultatele obținute iar comunicarea riscă și ea să aibă de suferit.

  • Don’t… be late

Momentan, ținând cont și de contextul actual, programul nostru este destul de strict. Este foarte important să ajungeți la timp, nici mai devreme, nici mai târziu de ora rezervată. În perioada dintre rezervări alocăm timp resetării jocului precum și dezinfectării tuturor obiectelor și suprafețelor din joc. Nu este în regulă să grăbim nici una din aceste proceduri – și nu vom face acest lucru – drept urmare te rugăm să respecți aceste reguli simple pentru ca programul nostru să decurgă normal iar experiența voastră să fie la înălțime. În plus, pentru a reduce orice posibil risc, am ales ca în spațiul de recepție să avem o singură echipă. Chiar dacă într-o locație avem 2 jocuri de escape rooms active, intervalele de start sunt decalate astfel încât să nu vă întâlniți cu alți participanți necunoscuți în recepție.

  • Do…listen careffuly to instruction

Ține cont de faptul că orice informație primită de la Game Master este vitală, indiferent de aceasta: reguli, poveste, sfaturi utile, recomandări, etc…Acest detaliu este important atât înainte de joc cât și în timpul jocului. Nu considera că știi deja mai bine ce urmează să-ți comunice colegii noștri, de multe ori fiecare joc în parte are un set de reguli ușor diferite, sau detalii tehnice extrem de importante pe care nu este în regulă să le omitem. Știm că ești nerăbdător să joci, să vezi ce ți-am pregătit în interior, însă, respectul și atenția ta vorbesc în primul rând despre tine așa că hai să fim prieteni și să lăsăm la ușă toate grijile, preconcepțiile, experiențele trecute și așteptările – îți garantăm că facem totul cât putem de bine pentru ca tu să ai parte de cea mai frumoasă experiență de joc alături de echipa ta.

  • Don’t…cheat

Dacă te rugăm să nu-ți folosești lanterna telefonului mobil, nu o porni în timpul jocului. Dacă îți specificăm că o cheie deschide un singur lacăt, nu încerca aceeași cheie la toate lacătele sau la toate încuietorile din joc. Ai venit la escape room pentru a rezolva puzzle-uri logice, nu pentru a ne demonstra nouă sau coechipierilor cum nu respecți regulile jocului. Nu este cool să ne deteriorezi echipamentele din joc și nici să le strici jocul celor cu care ai venit. Tot ce ai nevoie pentru a rezolva corect jocul se află în interior, trebuie doar să ai răbdarea de a rezolva fiecare pas, așa cum a fost el pregătit pentru voi.

  • Do…work together

Comunică permanent cu echipa ta. Spune-le cu voce tare ce ai găsit. Explică-le ce ai rezolvat, cum și ce rezultat ai primit după rezolvare pentru a înțelege și ei ce ai reușit să descoperi și cum ați avansat în joc. Oprește-i din ce fac greșit dacă observi ceva în neregulă. Ascultă la rândul tău ce îți spune fiecare dintre ei, posibil ca unii să vadă sau să înțeleagă ceva ce tu ai omis. Nu considera că știi mai bine – nu întotdeauna se aplică. Teamwork really does make the dream work here.

  • Don’t…overthink it

Cea mai simplă soluție este de cele mai multe ori cea corectă. Nu încerca să aduci cu tine la escape rooms cunoștințe din afară – nu dăm teste de cultură generală aici. Dacă informațiile de care consideri că ai nevoie nu se află în joc la momentul respectiv sau nu le găsești pe parcurs înseamnă că nu sunt relevante – nu complica lucrurile.

  • Do…have fun

Un factor foarte important care influențează rata de evadare a echipelor este atitudinea cu care participanții intră și joacă. Ține cont de faptul că până la urmă acesta este doar un joc. Distrează-te și nu lua nimic personal sau prea în serios. Chiar dacă presiunea timpului care se scurge își face simțită prezența nu este o cursă contra-cronometru în care să te grăbești atât de tare încât să pierzi toată distracția. Bucură-te de experiență!

  • Don’t…break the game

În escape rooms lucrurile cu care trebuie să interacționezi sunt cumva semnalizate, ies in evidență, le poți asocia ușor cu ce mai găsești în rest sau există indicații pentru cum și unde trebuie să le folosești. Forța fizică aplicată în joc doar va strica elemente din acesta – fie că ele fac parte din joc sau doar din decor. Nu îți atârna greutatea corpului pe nimic care coboara din tavan într-un escape room gen lanțuri, sfori, gratii, barne de lemn, etc…ele sunt acolo din alte motive – încearcă să înțelegi în funcție de context și temă ce scop au. Nu trage de cabluri electrice în cazul în care observi vreunul. Ne străduim să le ascundem cât putem de bine iar ele fac jocul să funcționeze din punct de vedere tehnic. Si te rugăm, nu deșuruba nimic decât în situația în care găsești în joc o șurubelniță – caz în care acela chiar este un puzzle, altfel, șuruburile ne ajută să fixăm tot ce trebuie să rămână fixat.

  • Do…think

Escape rooms prin definiție sunt jocurile interactive de evadare în care îți folosești abilitățile de gândire laterală – creativă care apar în situații extrem de diferite de cele cu care ești obișnuit în rutina zilnică. În momente de mare presiune, de adrenalină, de emoţii, teamă sau stres maxim, mintea umană reuşește să te scoată din impas aducând în conştient o idee pe care nu o gândisei niciodată înainte, o idee nouă care se potrivește perfect ca soluţie a situaţiei sau contextului în care te afli. Creierul uman gândeşte liniar şi iubeşte familiaritatea! Oferă-i provocarea maximă – pune-l la treabă!

  • Don’t…go home with props

În timpul jocului nu pune obiecte în buzunare. Riscul este să uiți la final să le scoți și să pleci cu ele acasă. Știm că nu o faci cu rea intenție însă există posibilitatea ca noi să nu observăm la timp lipsa lor, să nu avem înlocuitor și să afectăm experiența echipei care urmează să intre la joc. Să nu te gândești că le poți păstra ca suvenir, de cele mai multe ori ele sunt obiecte unice ca aspect și funcționalitate care nu sunt ușor de înlocuit și au fost gândite special doar pentru acel joc.

  • Do…come to escape rooms

În mod cert sunt experiențe unice care dau dependență (pozitivă)! Hai și tu să faci parte din echipa de ingineri a Reactorului 4 din Chernobyl, să simți pe pielea ta ce trăiește o potențială victimă a unui criminal în serie în Jigsaw Puzzle, încearcă să intri prin efracție în sediul FBI din The Blacklist sau fă o călătorie în trecutul palpitant al celebrului justițiar mascat în The Amulet. Toate jocurile noastre sunt experiențe de top conform site-urilor de specialitate. Hai la joacă!

 

 

Dacă îți dorești să te abonezi la articolele noastre => Subscribe